”Cykling uden alder” - indvielse af Hjallerups nye cykleprojekt

cykel_1.jpg
11-09-2017
To repræsentanter fra ”Cykling uden alder” var den 8. september kommet til Hjallerup til Stengårdscentret for at være med i indvielsen af byens nye cykleprojekt, som Hjallerup Seniorer sammen med Karsten Knudsen har stået for.
Formanden for Hjallerup Seniorer Iris Svendsen bød velkommen og glædede sig over at se så mange, der ønskede at deltage i indvielsen af deres cykleprojekt.
”Vi er stolte af at kunne fremvise to nye og flotte el-cykler, som vi håber, plejehjemmet Stengården kan gøre god brug af,” udtalte Iris Svendsen.
Karsten Knudsen fortsatte i talerrækken:
”Stort tillykke til Hjallerup Seniorer.  Det er dejligt, at I vil stille sådant et cykleprojekt til rådighed for cykelglade frivillige. Cykleprojektet har været et stykke tid undervejs på grund af forskellige udfordringer, men nu cykler det derudad. I første omgang bliver det Plejehjemmet Stengården, Hjallerup Kirkes besøgstjeneste og Dagtilbuddet Herligheden, der kommer til at bruge cyklerne. Men det skal gerne ud til hele byen, hvor der er ældre, som også kunne have lyst til en tur på cyklerne. Der er Hjallerup Kirkes Besøgstjeneste en mulighed.
Tak til de mange sponsorer, som har gjort det muligt økonomisk at indkøbe cyklerne. Tak til ”Cykling uden alder” for deltagelse i indvielsen og tak til de frivillige, som har hjulpet med opsætning af container til cyklerne.”
Fra Brønderslev Kommune var Sundheds- og Ældrechef Lone Iversen til stede.
”Jeg vil gerne sige tak på Brønderslev Kommunes vegne. Tak for et godt samarbejde i processen. I fællesskab kan vi en hel masse. Brønderslev Kommune har sørget for forsikringsdækningen, som nu er på plads,” udtalte Lone Iversen.
Fra ”Cykling uden alder” var Søren Steffensen og Dorthe Olander til stede.
Søren fortalte om arbejdet i ”Cykling uden alder” rundt om i Danmark. 46 kommuner er medlemmer, og der er uddannet 5.300 piloter. Der blev vist et kort filmklip, hvor man så ældre på tur rundt i byen og rundt om i den danske natur.
Der blev endvidere vist, hvordan ældre på deres ture fik genoplevet steder, hvor de havde arbejdet eller boet. Nye relationer blev dannet, og gode historier blev fortalt undervejs. Hver cykel kan have to passagerer, som på deres ture kan skabe nye venskaber.
Det var Lone Iversen sammen med  Karsten Knudsen og Torben Sanden, der i fællesskab klippede snoren. Der blev skålet med et glas hvidvin, og straks blev der budt på prøveture rundt på parkeringspladsen ved Stengården. De ældre havde glædet sig i lang tid til at prøve cyklerne.
Nu sættes processen i gang med uddannelse af piloter, og en koordinator vil blive udpeget, som skal stå for hele koordineringen, desuden en platform, hvor ældre kan ønske sig en cykeltur, og hvor piloter kan tilbyde sig.  Der er allerede en del, der har ønsket at blive uddannet til pilot. I næste uge vil der blive opstart med uddannelse af de tilmeldte piloter.
 
Ultimate Web